Πλησιάζει η ώρα των Φορολογικών Δηλώσεων και τα λογιστικά γραφεία έχουν ήδη ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των Πελατών τους. Βέβαια, το αρμόδιο Υπουργείο φάνηκε για μια ακόμα χρονιά ανακόλουθο στην τήρηση των προθεσμιών, επιβαρύνοντας για μια ακόμα φορά το ρυθμό εισπραξιμότητας των φόρων, που σε τελική ανάλυση είναι κακό για όλους μας.

Οι φορολογούμενοι, για να αποφύγουν λάθη και παραλείψεις που ενδεχομένως κοστίσουν σε πρόσθετους φόρους, πρόστιμα και ταλαιπωρία, θα πρέπει αφενός να απευθυνθούν στον πιστοποιημένο φοροτεχνικό της εμπιστοσύνης τους και αφετέρου θα πρέπει να έχουν συλλέξει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πχ βεβαιώσεις αποδοχών/συντάξεων ή βεβαιώσεις φόρων επί τον τόκων καταθέσεων κλπ) για τη διασταύρωση των στοιχείων που θα είναι ήδη καταχωρημένα και προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε1.

Είναι απολύτως απαραίτητο να προνοήσουμε και να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ποιον θα εμπιστευθούμε τη φετινή μας εκκαθάριση φόρου. Είναι που είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση – πολλοί νιώθουμε πως ‘ο φόρος είναι ένα πρόστιμο για κάτι που έκανες καλά’ – ας μη την κάνουμε χειρότερη με τη λάθος επιλογή τύπου ΄την υπέβαλε ένας γείτονας που ξέρει απ’αυτά…’

Τροφή για σκέψη, το ηθικό δίδαγμα από το γνωστό Μύθο του Αισώπου…