Ελληνικά

Blog

Τα άρθρα μας

‘Ενα Τέλος γίνεται η αρχή για μια μεγάλη πράξη Αγάπης

Πώς γίνεται ένα τέλος κυκλοφορίας να γίνει πράξη αγάπης; Με την εκτύπωσή του! Ελάτε για την εκτύπωση των τελών σας, σε ένα από τα λογιστικά γραφεία της JDO και εμείς θα διαθέσουμε όλα τα έσοδα στον εθελοντικό οργανισμό προστασίας μητέρας και παιδιού, Κιβωτός του Κόσμου.
Σας περιμένουμε:
?️Λ. Μαραθώνος 81, Παλλήνη (Τηλέφωνο: 211 1826977)
?️Παλλάδος Αθηνάς & Τήνου 1, Παλλήνη (Τηλέφωνο: 211 4111594)
? https://jdo.gr/ ? [email protected]

Στήριξη στο 7ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Παλλήνης

Σήμερα η JDO παρέδωσε δώροεπιταγές αξίας 60 ευρώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του, με σκοπό τη κάλυψη αναγκών των μαθητών. Πάντα στεκόμασταν και θα στεκόμαστε αρωγοί σε αντίστοιχες προσπάθειες της πόλης μας και όχι μόνο!

Πιστοί στο ραντεβού

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να προσέλθουν στο ετήσιο ραντεβού με τις φορολογικές αρχές. Το ραντεβού με την εφορία λήγει στις 30 Ιουνίου, ενώ και ο φετινός ‘λογαριασμός’ θα εξοφληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018. Εναλλακτικά μπορεί φυσικά να ρυθμιστεί (εντόκως) μέχρι έως και 12 δόσεις.

Οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έχουν κάποιες διαφορές σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές. Οι βασικότερες διαφορές εντοπίζονται στα εξής σημεία:
– Εκτός από τα εισοδήματα, στο έντυπο Ε1 φαίνονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές που έκαναν οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του έτους, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για το αφορολόγητο, μέσω της έκπτωσης φόρου. Προσοχή: Τα ποσά που θα δείτε δεν είναι δεσμευτικά, καθώς δεν είναι όλες οι πληρωμές κατάλληλες για το αφορολόγητο.
– Οι φορολογούμενοι που φιλοξενούν στην κατοικία τους άλλο φορολογούμενο πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν τους κωδικούς 007-008 και να γράψουν τον ΑΦΜ του προσώπου που φιλοξενούν, και τη χρονική διάρκεια της φιλοξενίας. Προσοχή: Κατά τον τρόπο αυτό θα διασταυρωθούν οι δηλώσεις του παρέχοντος τη φιλοξενία και του φιλοξενουμένου και το αποτέλεσμα της διασταύρωσης θα είναι δεσμευτικό και σημαντικό για μελλοντικές αιτήσεις κοινωνικών μερισμάτων ή επιδομάτων.
– Η έκπτωση φόρου 10% για τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικών εξόδων και νοσηλίων καταργήθηκε και οι αποδείξεις μετράνε μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου, εάν και εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική πληρωμή.

Τονίζουμε πως και φέτος οι σύζυγοι θα υποβάλουν υποχρεωτικά κοινή φορολογική δήλωση, ενώ σε γενικές γραμμές η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά αναμένεται να είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι.

Κομβικό ρόλο στην όλη διαδικασία καλούνται να διαδραματίσουν – ως συνήθως – οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι θα καθοδηγήσουν τους πολίτες ανάμεσα στα δαιδαλώδη μονοπάτια του φετινού εντύπου Ε1, ώστε να αποφευχθούν οι διάφορες ‘παγίδες’ που οδηγούν συνήθως σε σοβαρά λάθη. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε τον πιστοποιημένο και αδειοδοτημένο επαγγελματία της περιοχής σας, διότι οι πειραματισμοί κοστίζουν ακριβά!

Ευχόμαστε καλή συνεργασία!

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Λογιστής – Φοροτεχνικός
MSc Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εκπρόσωπος Joint Dynamic Outsourcing
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. & ΣΙΑ Ε.Ε.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες enallaktikos.gr και marketpost.gr

http://www.enallaktikos.gr/ar39776el-pistoi-sto-rantevoy.html

http://marketpost.gr/opinions/pistoi-sto-rantevoy/32288/

Ανοίξανε και σας περιμένουμε!

Η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 τέθηκε σε λειτουργία από χθες 19/04/18 το απόγευμα.

Με σεβασμό όπως πάντα στον κάθε μας Πελάτη ξεχωριστά, για να μην έχουμε συνωστισμούς και καθυστερήσεις, η JDO ανακοινώνει πως επεκτείνει από τη Δευτέρα 23/04/18 το ωράριο του καταστήματος JDO2 (Λεωφόρος Μαραθώνος 81 Παλλήνη) έως τις 21.00.

Κλείστε έγκαιρα ραντεβού με τους φοροτεχνικούς μας συνεργάτες στα τηλέφωνα 211-1826977 και 211-4111594.

Ξεκινάμε!

Το Δώρο Χριστουγέννων δεν είναι ακατάσχετο

Είναι μάλλον γνωστό πως ο καθένας από εμάς μπορεί να δηλώσει έναν μοναδικό ατομικό ή κοινό τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο έως του ποσού των 1.250 Ευρώ, ώστε να προστατέψει ένα μέρος των καταθέσεών του έναντι των οφειλών του προς το Δημόσιο.

Για να δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό πρέπει να μεταβείτε στην ειδική εφαρμογή του Τaxisnet στη διεύθυνση http://www.aade.gr/polites/akataschetos-logariasmos και να εισέλθετε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του λογαριασμού σας στο Τaxisnet. Εκεί υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση και δηλώνετε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή ΙΒΑΝ).

Αυτό που ίσως όμως δεν είναι γνωστό είναι πως το όριο των 1.250 Ευρώ είναι μηνιαίο. Που σημαίνει πως αρκετοί θα υπερβούν αυτό το όριο με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων (που συνήθως αντιστοιχεί σε ένα μισθό ακόμα).

Για παράδειγμα, εάν ένας μισθωτός λαμβάνει π.χ. 650 Ευρώ το μήνα, τότε με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων – το οποίο θα είναι λίγο πάνω από 675 Ευρώ σε περίπτωση που έχει εργαστεί ανελλιπώς από την 1η Μαΐου έως σήμερα –  θα υπερβεί αθροιστικά τον Δεκέμβριο το όριο των 1.250 Ευρώ – διότι το σύνολο θα είναι 650+675=1.325 Ευρώ – με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμο προς κατάσχεση το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή τα 75 Ευρώ. Άρα πρακτικά ένα μέρος του Δώρου Χριστουγέννων θα χαθεί.

Μια συνεννόηση με τον εκκαθαριστή μισθοδοσίας του εργοδότη σας αναφορικά με τις ημερομηνίες καταβολής των μισθών θα μπορούσε ίσως να αποβεί σωτήρια. Υπενθυμίζουμε πως το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως την 21η Δεκεμβρίου, άρα η όποια συνεννόηση θα μπορεί να αφορά μόνο την ημερομηνία καταβολής του μισθού.

Καλές Γιορτές!

Ιστορίες καθημερινής κοινωνικής μερισματικής τρέλας

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απίθανων καταστάσεων σχετικά με το περίφημο κοινωνικό χαρτζιλίκι.

Μεταξύ άλλων, η δομή της συγκεκριμένης απόφασης ανέδειξε για μια ακόμα φορά (σωστά) χαμένους τους υποτιθέμενους φιλοξενούμενους και επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά πως στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Ο φιλοξενούμενος δεν επιβαρύνεται με τεκμήρια αναφορικά με την κατοικία του και αυτό προφανώς οδηγεί σε μια ευνοϊκή αντιμετώπιση κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης στην περίπτωση ειδικά που ο φορολογούμενος θέλει να ‘αποκρύψει’ εισοδήματα. Σε κάποιες δε περιπτώσεις αυτό συμβαίνει και εν αγνοία του ιδιοκτήτη ‘ξαδέλφου’ ή ‘κολλητού’.

Δεν είναι λίγες επίσης οι φορές που ο ιδιοκτήτης κάποιας κατοικίας και ο μισθωτής συμφωνούν να μην εμφανίσουν την ενοικίαση με αντάλλαγμα μικρότερο μίσθωμα, ως εκ τούτου ο μισθωτής ‘αναγκάζεται’ να ‘βρεί’ μια στέγη να ‘φιλοξενηθεί’.

Επειδή ως φαίνεται η τακτική των κοινωνικών μερισμάτων θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη, ας προσέξουμε στις επόμενες δηλώσεις να προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη ειλικρίνεια (και σοβαρότητα) το θέμα της διαμονής.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enallaktikos.gr

http://www.enallaktikos.gr/ar36757el-istories-kathimerinis-koinwnikis-merismatikis-trelas-toy-gianni-xatzigewrgioy.html