Άλλος για Κύπρο τράβηξε πήγε κι άλλος για Βουλγαρία…

Απο Υδραυλικούς μέχρι Κομμωτήρια και από Δικηγόρους μέχρι Μεσίτες, δεν υπάρχει Έλληνας Επιτηδευματίας που να μην έχει σκεφτεί τη μεταφορά της επιχειρηματικής του έδρας στο εξωτερικό. Ή μήπως υπάρχει?

Υπάρχουν και μάλιστα πολλοί! Είμαστε όλοι εμείς που αντί να εγκαταλείψουμε τη χώρα και το πρόβλημα έχουμε αποφασίσει να μείνουμε και να παλέψουμε για αυτό. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα επιθυμούσαμε να έχουμε αρωγό τον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό… Όμως σε τελική ανάλυση που τον είχαμε? Σε μόνιμη βάση το κράτος στέκεται εμπόδιο στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Όλοι εμείς που καλούμαστε να πληρώσουμε και για εκείνους που “έφυγαν” ζητάμε – έστω και τώρα – ο φοροελεγκτικός μηχανισμός να αφυπνιστεί και να εφαρμόσει τη σχετική αυστηρή νομοθεσία και να ελέγξει ποιοί από όλους αυτούς που έθεσαν εγωιστικά εαυτόν εκτός προβλήματος πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας στο εξωτερικό!

Ότι ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων φορολογούμενων είναι και θα είναι εδώ στον καθημερινό αγώνα είναι γεγονός. Ότι ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε, επίσης! Οι Νόμοι υπάρχουν, ας τους εφαρμόσουμε, έστω και με αργό ρυθμό… Ακόμα κι αν κινηθούμε σαν την αγαπημένη ¨Ευτέρπη¨ της φωτογραφίας…

Τουλάχιστον ας κινηθούμε!